Panou tip SIP cu EPS (polistiren)
SIP este un acronim pentru Structural Insulated Panels (Panouri Structurale Izolate)
Metoda de construcție a fost concepută și dezvoltată de arhitectul Frank Lloyd Wright în colaborare cu Dow Chemicals în anii ‟30, a fost pusă în aplicare în anii „70 și brevetată ulterior. Tehnologia SIP este utilizată în USA, Canada, Japonia, Australia, UK, țările scandinave, Germania, Franța, Austria, Cipru, Grecia, Spania, Portugalia etc. Este considerată una dintre cele mai mai avansate tehnologii în construcții, fiind recomandată internațional. Sunt alcătuite din două plăci OSB3 – 12mm la exterior și o placă de polistiren expandat ignifug la interior.
SIP – DIMENSIUNI STANDARD:
- Lațime: 1250 mm (max)
- Lungime: 2800 mm (max)
- Grosime: 124 mm, 174 mm, 224 mm
Panourile SIP sunt panouri prefabricate autoportante, capabile să preia singure anumite sarcini, fără elemente structurale ajutătoare. Asigurând stabilitatea prin rigiditatea formei, fiind îmbinate doar cu grinzi de lemn.
SIP se poate utiliza ca sistem de construcție pentru:
- Construirea, reabilitarea, extinderea de locuințe unifamiliale/multifamiliale.
- Case de vacanță.
- Mansarde.
- Sisteme de acoperiș SIP.
- Construirea de anexe gospodărești.
- Clădiri industriale.
- Clădiri specializate: hoteluri, școli, spitale, biserici. etc.
Componentele unei structuri SIP sunt relativ simple. Astfel șansele de apariție a greșelilor în timpul proiectării și construcției sunt minimizate.
Pot fi combinate cu ușurință cu alte materiale de construcții: cărămizi, piatră, ciment, lemn, oțel, sticlă. Nu necesită o fundație adâncă, datorită greutății reduse a panourilor SIP. Se reduc semnificativ orice deșeuri din procesul de producție și se generează 0 deșeuri la fața locului.
Tehnologia SIP, reduce timpul de construcție și costul forței de muncă cu 40 – 48%. Panourile SIP sunt rentabile și datorită excelentei performanțe termice. Cea mai mare parte a anvelopei exterioare a unei clădiri este constituită de acoperiș, pereți verticali, planșeu. De aceea, proprietățile termoizolante ale acestor elemente au o influență enormă asupra pierderilor de caldură, respectiv asupra consumului de energie pentru încalzirea clădirii. Performanța de izolare termică a unui perete este reprezentată de coeficientul de transfer termic U exprimat în W / (m2•K)
Coeficientul de transfer termic pentru panourile SIP are valori: U = 0,15-0,35 W/m2K
Pentru comparație, un perete de 20cm grosime construit din materiale tradiționale va avea:
- Beton (ρ = 2400 kg/mc) U=5 W/m2K
- Caramidă plină (ρ = 2000 kg/mc) U=3 W/m2K
- BCA U=0.7 W/m2K
Ergodomica Arhitect urmărește să provoace industria de construcții în sensul de a profita de metode moderne și eficiente, în special de sistemul integrat de construcții SIP.
Tehnologia SIP este eficientă prin:
- Eficienta
- Simplitate
- Etanșeitate
- Rentabilitate
- Sustenabilitate
Cere oferta acum!
Completați formularul de mai jos și vom reveni cu informații suplimentare personalizate.